Choď na obsah Choď na menu

Barcelona slog Real Madrid i uppvärmningsmatchen

Barcelona slog Real Madrid med 1-0 för en segerserie på två matcher. Ny hjälp Rafinha klädd i en billiga fotbollströjor, bröt dödläget i den 27:e minuten av matchen, gjorde mål i följd och gjorde ett avgörande mål. Som "Triple Crown Champion" i Champions League, La Liga och spanska supercupen förra säsongen besegrades Real Madrid i den första uppvärmningsmatchen som förberedelse för den nya säsongen.

Lewandowski gör sin Barcelonadebut. Den tvåfaldige vinnaren av World Footballer of the Year brukade bära fotbollströjor Lewandowski nr 9, men Barcelonas nr 9 tillhör den holländska anfallaren Depay och nr 12 tillhör den danske anfallaren Braithwaite; eftersom Braithwaite inte var uttagen till truppen för USA, bar Lewand den tillfälligt. I fotbollströjor nr 12 är anfallspartnerna på detta område Fati och nyhjälpen Rafinha. Även om det bara var en uppvärmningsmatch, gjorde mer än 60 000 fans stämningen väldigt varm, och ceremonin för spelarens framträdande var också väldigt cool. Lewandowski var mycket aktiv efter starten. Trots att han misslyckades med att göra mål var Lewandowski aktiv och höll på att integreras i laget.

I början av andra halvlek byttes Lewandowski ut mot den tidigare Dortmund-lagkamraten Aubameyang. I den första matchen som representerade Barcelona hade Lewandowski en stark önskan att skjuta och visade nivån på en av de bästa centren i tjänst, men han behövde fortfarande springa in med laget. Real Madrids tränare Ancelotti skickade inte den starkaste uppställningen i denna match, Benzema misslyckades med att komma in på tävlingslistan, och de två esscenterna Lewandowski och Benzema förlorade också en chans att direkt konfrontera varandra. Det som är värt att se fram emot är att Barcelonas nästa uppvärmningsmatch hålls den 27 juli mot Juventus. Tre dagar senare välkomnar de New York Red Bulls, USA-tourens sista motståndare.